Gaming Nieuws PS4 Xbox One

The Elder Scrolls Online half jaar uitgesteld voor consoles

Bethesda, de ontwikkelaar van The Elder Scrolls Online, heeft onderstaand persbericht vrijgegeven. De consoleversies van de populaire MMO-game zullen zes maanden later verschijnen.

103999

We zijn de fans dankbaar voor de overweldigende respons op de The Elder Scrolls Online-release voor PC en Mac, maar weten dat velen wachten om de game te kunnen spelen op PlayStation 4 en Xbox One.

Er wordt verder gewerkt aan de consoleversies van The Elder Scrolls Online en er wordt ook gestaag voortgang geboekt, maar er wordt nog steeds gesleuteld aan een aantal problemen die eigen zijn aan die platformen. De systemen integreren bij de specifieke netwerken van de platformen – die anders zijn dan de PC-/Mac-systemen en ook onderling verschillend zijn – is een uitdagend proces. Zo is het is het inmiddels duidelijk geworden dat een release voor consoles in juni niet mogelijk zal zijn. Ondanks het feit dat er reeds een stevige progressie werd geboekt, werd beslist dat er nog ongeveer 6 maanden nodig is om te kunnen verzekeren dat de fans de kwaliteit en ervaring krijgen die ze verdienen.

We beseffen dat het nieuws over het uitstel van de consolerelease ontgoochelend is voor velen, zoals het dat ook is voor ons. We willen doen wat we kunnen om dit recht te zetten voor fans die nu alvast aan de slag willen met The Elder Scrolls Online en hebben daarom volgende regeling uitgewerkt met Sony en Microsoft:

Iedereen die de PC-/Mac-versie van The Elder Scrolls Online aankoopt en speelt voor eind juni, zal bij release diens character kunnen overzetten naar één van de beide consoleversies. Zo kan er meteen gespeeld worden op PC/Mac en kan het character dat gecreëerd en ontwikkeld werd, later toegevoegd worden bij de PS4- en Xbox One-uitgave. Je betaalt ook geen twee keer de volledige prijs. Voor € 14,99 zullen PC- en Mac-spelers de volledige, digitale versie voor PS4 of Xbox One kunnen aankopen, waarbij ze dus hun character uit de PC-/Mac-versie kunnen overzetten naar die console, waarbij 30 dagen game time inbegrepen is.

We zullen er alles aan doen wat we kunnen om de consoleversie zo snel als mogelijk te releasen.  We houden u op de hoogte over hoe het overzetten van de characters zal verlopen, wanneer de console bèta van start gaat en natuurlijk wanneer The Elder Scrolls Online zal releasen voor consoles.

Met dank voor uw geduld en support.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden