Android Gaming iOS PC PS3 PS4 Reviews Xbox 360 Xbox One

The Walking Dead: Michonne Episode 1 In Too Deep Review

Na twee succesvolle seizoenen van The Walking Dead levert Telltale opnieuw een episode game in het TWD-universum, dit keer met Michonne in de hoofdrol. Michonne kennen we natuurlijk van de stripverhalen en de televisiereeks en dus geen origineel ontwerp van Telltale. In afwachting van Season Three leveren de ontwikkelaars een Michonne mini-serie die drie afleveringen duurt. Hoe de eerste aflevering – In Too Deep – bevalt, lees je hieronder.

TWD_Michonne_Handgun

De game begint met een korte introductie van Michonne. Mocht je het personage niet kennen van de televisiereeks, is dat geen enkel probleem. De mini-serie is zeker en vast toegankelijk voor nieuwkomers in de franchise. Ook valt meteen op dat Telltale het grafische aspect van haar games serieus onder handen heeft genomen, maar daar komen we later nog op terug.

De stemactrice die de rol van Michonne vertolkt in de game is niemand minder dan Samira Wiley, bekend uit de Netflix hitserie Orange is The New Black. Het acteerwerk is van vrij hoog niveau en de stemactrice slaagt erin om Michonne neer te zetten als een geloofwaardige, sterke protagonist.

Zombies op zee

Het verhaal van Michonne begint met een sterke intro-scene waarmee we kennismaken met het karakter van Michonne en de opofferingen die ze gemaakt heeft. Ze bevindt zich aan boord een schip met fijne mensen, maar wanneer plots een noodkreet opduikt besluit ze om samen met kapitein Pete op onderzoek te gaan.

TWD_Michonne_HeadChop

De setting speelt zich voornamelijk af in het water wat voor enkele leuke momenten zorgt. Met andere woorden, zombies in het water! De game slaagt erin om belangrijke scenes als deze enorm goed te presenteren met een cinematische weergave. De eerste helft van de aflevering zit boordevol intense momenten waarin je het vooral tegen de ondoden zal moeten opnemen. Het tweede deel van In Too Deep gaat zich voornamelijk centreren rond een menselijk kamp en die mensen zijn niet bepaald de meest vriendelijke personen op aarde. Na een uiterst sterke openingsscene en intensieve zombie-momenten zwakt het verhaal wel wat af naar het einde toe.

Net zoals in de meeste andere Telltale games zal je af en toe geconfronteerd worden met een moeilijke keuze die een blijvend effect heeft op het verdere verloop van het verhaal. In de eerste aflevering speelt Telltale duidelijk al in op je moraliteit en sta je opnieuw voor enkele moeilijke beslissingen. De dialogen voelen in deze eerste aflevering wel wat ongeïnspireerd aan en hoewel het niet uitermate storend was vormt het wel een aandachtspunt voor de volgende aflevering.

Actievolle QTE’s

TWD_Michonne_KidsFlashback

Als we het hebben over de gameplay van The Walking Dead: Michonne dan is die vergeleken met de andere series van Telltale een hoop actievoller. Zombies afslachten gebeurt vrij snel dankzij de vertrouwde machete en die worden ook in spannende QTE-scenes gegoten. De Quick Time Events zijn met andere woorden dus sneller en een stuk intenser.

Audiovisueel

TWD_Michonne_Pete_Walker

Op visueel vlak lijkt Telltale haar engine sterk verbeterd te hebben. Personages en omgevingen zien er scherper en gedetailleerder uit, en de wereld van The Walking Dead wordt ook kleurrijker voorgesteld. De klassieke en kenmerkende comic-book stijl is uiteraard nog steeds aanwezig, maar van slechte textures of slecht uitziende voorwerpen hebben we in de eerste aflevering niets gemerkt. De korte aflevering wordt vergezeld door een sterke soundtrack met goed uitgekozen liedjes.

Conclusie The Walking Dead: Michonne Episode 1 review

De eerste aflevering van The Walking Dead Michonne is net iets korter dan we gewend zijn van andere episode Telltale-games, want na een goede anderhalf uur scrollen de credits al van het scherm. Niettemin leveren de ontwikkelaars een sterk begin af voor deze mini-serie met een hoop spanning, actie en intensiteit dat jammer genoeg wat afzakt in de tweede helft van Episode 1. Toch zijn we ontzettend benieuwd hoe het verhaal van Michonne zal ontrafelen, want in ware Telltale-stijl sluit In The Doop toch af met een spannende cliffhanger die ons doet verlangen naar meer.

The Walking Dead Michonne Episode 1 In The Deep

Ontwikkeld en uitgegeven door Telltale Games

Gespeeld op PS4. Ook verkrijgbaar voor PS3, Xbox 360, Xbox One. Later verkrijgbaar op PC, Android en iOS.

Digitale reviewcode verstrekt door de ontwikkelaar. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

1 Comment

  1. Avatar

    Jens

    February 24, 2016

    Hopelijk laat Telltale ons niet te lang wachten op het vervolg…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden