Featured Gaming Nieuws Steam

Valve dumpt touchscreen op Steam Controller

In september liet Valve al een vroeg prototype van de Steam Machine en bijhorende Steam Controller zien, waar duidelijk een controller werd afgebeeld met aanraakscherm. Valve is dan toch van mening verandert, het bedrijf vervangt het touchscreen namelijk door een traditioneel D-Pad en A,B,X,Y knoppen.

De wijziging werd bekendgemaakt tijdens de Steam Dev Days op 15/16 januari. Valve toonde een nieuwe versie van de controller, die er wat ons betreft toch wat minder gelikt uitziet, maar het gaat echter nog altijd om een prototype. De toevoeging van de traditionele knoppen was volgens Valve nodig om voor een goede compatibiliteit te zorgen met oudere games, iets waar het aanraakscherm vrijwel nutteloos is.

De Steam Machines en de Steam Controllers zullen nog dit jaar over de toonbanken gaan.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden