Featured Gadgets Gaming Steam Tech Nieuws

Valve omarmt de Oculus Rift in SteamVR

Valve kondigde SteamVR aan, een betaversie van het Steam distributieplatform die geschikt is voor gebruikers met een Oculus Rift Virtual Reality bril. De nieuwe SteamVR software werkt al met verschillende Valve games waaronder Team Fortress 2.

SteamVR is automatisch geïntegreerd in een Steam-update, gamers die van de VR-functionaliteit gebruik willen maken moeten via een command prompt ‘-vr’ ingeven. De Big Picture Mode van Steam is klaar voor gebruik met de Oculus Rift.

Oculus Rift en VR-brillen in het algemeen kunnen zeker een nieuw hoogtepunt vormen in de geschiedenis van gaming, verschillende fabrikanten zouden bezig zijn met de ontwikkeling van een VR-bril, waaronder Sony en Valve zelf.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden