Gaming Nieuws PlayStation Xbox

Xbox Live en PlayStation Network eindelijk weer online

Sinds kort kunnen gamers weer inloggen op Xbox Live en PlayStation Network. Op kerstavond werden beide diensten aangevallen door het hackerscollectief Lizard Squad. Ze gebruikten daarvoor DDoS aanvallen, die de servers overbelasten met gigantisch veel vals verkeer. Sinds kerstavond gingen de DDoS aanvallen van start, gelukkig zijn die ondertussen gestopt.

Kim Dotcom, bekend van Mega(upload), beloofde Lizard Squad 3000 Premium vouchers voor de clouddienst Mega indien ze onmiddelijk zouden stoppen met de aanvallen. Lizard Squad ging hierop in, maar kort daarna volgden opnieuw zware aanvallen. Ondertussen duikt de groep Finest Squad op, volgens hen de ‘anti-hackers’ die Sony en Microsoft hielpen met het verdedigen van DDoS aanvallen. En als we een Twitteraccount van Anonymous mogen geloven is het dankzij een Anonymous Firewall dat de servers weer online zijn. Zowel Finest Squad als Anonymous claimen de verantwoordelijkheid voor het herstel van beide diensten.

Anonymous lijkt wel niet meteen opgezet te zijn met Finest Squad, en beweert dat ze eigenlijk onder een hoedje spelen met Lizard Squad. Middels een videoboodschap verklaarde Anonymous aan beide groepen de oorlog.

Het belangrijkste is echter dat we weer online kunnen, zeker in deze periode. Of er een compensatie volgt, is nog niet duidelijk.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden