YouTube maakt kindervriendelijke app

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Teacher by day, geek by night. He holds an MSc degree in Communications and has been passionate about games since the NES was released.

Wie af en toe eens YouTube rondsurft weet dat de kans bestaat dat je op expliciete beelden of taal stoot in een soms onschuldig lijkend filmpje. Dat zijn de gevaren van het internet natuurlijk, maar YouTube biedt nu een volledig kindvriendelijk alternatief, zonder expliciete inhoud.

De nieuwe app zou YouTube Kids gaan heten, en zou naast bestaande kindvriendelijke YouTube filmpjes, ook afleveringen van kinderprogramma’s zoals Sesamstraat. Verder zou er ook nog een educatief gedeelte aan verbonden zijn, waar kinderen wat kunnen bijleren.

Bekijk hier het aankondigingsfilmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=OUmMAAPX6E8

Zoals je kunt zien zijn de iconen wat groter, zodat er minder precies geklikt moet worden, maar de app is ook via spraak bestuurbaar. Zo kunnen ook kinderen die nog niet kunnen schrijven gebruik maken van deze kindvriendelijke YouTube versie.
Ouders zouden ook een tijdslimiet kunnen instellen, en bij zoekopdrachten die expliciete woorden bevat zou de app ook een foutmelding geven.

YTKids_parents

De app is vanaf vandaag beschikbaar (in de VS) voor Android en iOS, wanneer er een Nederlandse versie uitkomt staat nog niet vast.

Leave a Comment