Gaming Nieuws PC PS4 Xbox One

Activision reageert op hevige kritiek omtrent Infinite Warfare

Tijdens een overleg van aandeelhouders en investeerders van Activision heeft Eric Hirshberg – de CEO van Activision – gereageerd op de negatieve respons op de onthulling van Call of Duty: Infinite Warfare. De nieuwe Call of Duty game van Infinity Ward krijgt kritiek langs twee kanten te verduren: enerzijds gaat de franchise voor velen te veel de futuristische kant uit en willen spelers ‘boots on the ground’ zonder exosuits. Anderzijds valt het niet bij iedereen in de smaak dat Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered enkel verkrijgbaar zal zijn bij aanschaf van de nieuwe game.

Hirshberg wil eerst en vooral de Call of Duty community bedanken en zegt dat er geen enkele andere franchise de passie van de gamers kan opwekken als Call of Duty. Hij vermeldt ook dat ze het ‘boots on the ground’ principe hebben aanhoord en dat is ook meteen de reden waarom ze Call of Duty: Modern Warfare Remastered uitbrengen. De CEO vermeldt dat er vraag is naar zowel een ‘ouderwetse’ als een ‘futuristische’ Call of Duty.

De trailer van Infinite Warfare krijgt het hard te verduren op YouTube met de overweldigende hoeveelheid dislikes. Ook hier heeft Hirshberg een antwoord op. Hij vermeldt namelijk dat Black Ops II ook heel wat dislikes kreeg (maar nog steeds opvallend minder dan Infinite Warfare) en toch werd Black Ops II de best verkopende titel voor Activision.

Verder wordt er vermeldt dat maar liefst 85% van de verkoop van PS4-consoles in Noord-Amerika om een Call of Duty: Black Ops III bundel ging. Ook “is de franchise nog nooit zo sterk geweest” en kent het aantal pre-orders van Call of Duty: Infinite Warfare “een sterke start”.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

1 Comment

  1. Avatar

    Me

    May 6, 2016

    This game is so bad

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden