Asterix – De Romeinse Lusthof verschijnt op 28 november voor 3DS

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Bigben Interactive kondigt de release van de eerste officiële Asterix-game op de Nintendo 3DS aan. De videogame volgt nauw de gebeurtenissen uit het stripverhaal ‘De Romeinse Lusthof’, verschenen in 1971 en wordt uitgebracht naast de gelijknamige 3D-film die in de bioscoopzalen draait vanaf 26 november.

In Asterix – De Romeinse Lusthof heeft Julius Caesar een nieuw plan bedacht om zich voor eens en voor altijd van de ontembare Galliërs te ontdoen. Hij laat een nieuw Rome bouwen rond het dorp van de Galliërs, genaamd ‘De Romeinse Lusthof’, om ze zo te verdrijven. Ondanks het plan van Asterix en Obelix om de bouw te stoppen, krijgt de nieuwe stad vorm. Langzaamaan nemen de Romeinse burgers het gebied van de Galliërs over en natuurlijk ontstaat er chaos in het dorp. Lukt het Asterix en Obelix om Caesar te stoppen?

In het videospel is Goscinny en Uderzo’s universum waarheidsgetrouw nagebouwd dankzij de kleurrijke graphics. Spelers worden het dorp ingestuurd om aan talrijke verschillende activiteiten deel te nemen. Zo zullen ze hun vaardigheden moeten demonsteren om Caesars snode plannen te belemmeren.

Speel als Asterix, Obelix en Idefix, loop vrij rond in het Gallische dorpje, jaag op wilde everzwijnen, red het bos van de Romeinse indringers en vergeet niet om genoeg magische drank te brouwen om je overwinning te verzekeren. Bij Toutatis!

Vijftig jaar na diens geboorte blijft Asterix de Galliër populairder dan ooit en mag hij optreden in zijn eerste computergeanimeerde langspeelfilm die op 26 november in de bioscoop verschijnt. De videogame, gebaseerd op dezelfde licentie, is verkrijgbaar vanaf 28 november op de Nintendo 3DS.

Leave a Comment