Begraven E.T. Atari 2600 cartridges gevonden in de woestijn

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Heel wat E.T. – The Extra Terrestial cartridges voor de Atari 2600 zijn gevonden in de woestijn van New Mexico. Atari besloot in 1982 om alle onverkochte exemplaren van de game te dumpen in de woestijn.

Een documentaire over het verhaal van de beruchte E.T. game is momenteel in de maak. De games zijn nog in relatief goede staat, vaak inclusief de handleidingen.

photo__2_.0_cinema_960.0

Zak Penn, regisseur van de documentaire, zei het volgende: “Als we absoluut niets hadden gevonden, zou dat net het punt zijn van deze documentaire. Als we iets anders hadden gevonden, zou het pas stom zijn. Ik ben blij dat dat niet is gebeurd.”

Atari was in de jaren 80 de dominante consolemaker. Het bedrijf betaalde miljoenen voor de rechten van E.T. om er een game van de maken. Het resultaat wordt echter beschouwd als een van de slechtste games ooit gemaakt en was mede-verantwoordelijk voor de ondergang van de Atari 2600 console.

Leave a Comment