Gaming Nieuws PS4 Xbox One

Bethesda kondigt Wolfenstein: The Old Blood aan

Bethesda kondigt vandaag Wolfenstein: The Old Blood aan, de standalone prequel op de geprezen first-person action-adventure shooter, Wolfenstein: The New Order. Wolfenstein: The Old Blood, ontwikkeld door MachineGames, zal zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar zijn voor € 19,99 vanafmei op PlayStation 4, Xbox One en pc.

We schrijven 1946 en de Nazi’s staan op het punt de Tweede Wereldoorlog te winnen. In een poging om het tij te keren in het voordeel van de geallieerden, trekt B.J. Blazkowicz er in een tweedelige missie op uit richting Bavaria. In het eerste deel vanWolfenstein: The Old BloodRudi Jäger and the Den of Wolves – maakt B.J. Blazkowicz kennis met een gestoorde gevangenisbewaker wanneer hij in Castle Wolfenstein probeert binnen te breken in de poging de coördinaten van General Deathsheads burcht te bemachtigen. In deel twee – The Dark Secrets of Helga Von Schabbs – leidt de zoektocht onze held naar Wulfburg waar een geobsedeerde Nazi-archeoloog mysterieuze artefacten is aan het opgraven die een duistere kracht ontketenen.

Terugduiken in de wereld van Wolfenstein was enorm plezant voor ons,” aldus Jerk Gustafsson, executive producer bij MachineGames. “We hebben genoten van de gebeurtenissen voorafgaand aan The New Order. We denken dat fans het verhaal, alle actie en – natuurlijk – het knallen met een nieuw arsenaal aan wapens zeker zullen weten te appreciëren.

Wolfenstein: The New Order, uitgebracht in mei 2014, genoot van zowel kritische als commerciële successen en won meer dan 75 Game of the Year-awards.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden