Gaming Nieuws PC PS4 Xbox One

Eindelijk: Microsoft ondersteunt cross-play met pc en PS4

Chris Charla, een van de hoge pieten bij het ID@Xbox programma heeft zonet een persbericht de wereld in gestuurd ter gelegenheid van de Game Developer Conference in San Fransisco. In dat persbericht vermeldt de topman enkele verbeteringen voor ID@Xbox, maar de belangrijkste wijziging is best een grote verrassing.

Microsoft wil volledige cross-play functionaliteit uitwerken. In het eerste opzicht zal dat voornamelijk tussen pc en Xbox One gaan – zoals dat voor sommige games nu al het geval is -, maar de bedoeling is dat er echt één samengesteld multiplayerplatform komt, en in een tweet vermeldt Microsoft dat de cross-play functionaliteit ook geldt voor andere platformen zoals de PS4 en het aankomende NX-systeem van Nintendo. Dat zou dus kunnen betekenen dat zowel Xbox, Steam als PlayStation gebruikers met en tegen elkaar kunnen spelen in online multiplayer. Rocket League is de eerste titel met cross-play tussen Steam en Xbox One, en de ontwikkelaars zijn momenteel druk bezig om de playerbase van zowel Steam, Xbox als PlayStation samen te brengen.

De kans dat Sony cross-play gaat ondersteunen met Microsoft is ontzettend groot. In interviews stond Sony meerdere keren open voor het idee om met spelers op een ander platform te spelen, maar daar wilde Microsoft nooit op ingaan. Daaraan lijkt nu gelukkig een einde te zijn gekomen.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden