Gaming Nieuws PS4

Gerucht: Sony werkt aan sterkere PS4 voor 4K

Volgens twee verschillende bronnen en insiders bij Sony werkt het bedrijf momenteel aan een sterkere variant van de PlayStation 4, geschikt voor 4K-gaming. Deze PS4 zou intern de PS4.5 of de PS4K genoemd worden.

De PS4.5 zou een sterkere videokaart bevatten om gaming in 4K-resolutie mogelijk te maken. Ook zou deze sterkere console geschikter zijn voor gebruik met de PlayStation VR. Gamen in 4K levert twee keer zo veel pixels op, waardoor we kunnen stellen dat deze console minstens tweemaal zo sterk zou zijn. Volgens een andere bron zou dit toestel nog volop in de experimenteer-fase bevinden en zou het dit jaar niet lanceren.

Als de PlayStation 4.5 er effectief komt, zal het wellicht niet de enige sterkere variant van een console worden. Microsoft maakte in een persconferentie bekend dat ze een toekomst met upgradebare Xbox One consoles wel zien zitten.

Hoewel het gerucht van de PS4.5 verspreid is door verschillende bronnen die in het verleden betrouwbaar zijn gebleken, neem je dit uiteraard best met een korrel zout.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden