Gaming PC PS Vita PS4 Reviews

God Eater 2: Rage Burst Review

De God Eater franchise wordt soms niet helemaal onterecht vergeleken met de Monster Hunter serie maar in tegenstelling tot de laatstgenoemde, bereikte God Eater amper de westelijke markt. Daar komt nu gelukkig een einde aan, want Bandai Namco heeft namelijk God Eater 2: Rage Burst gelanceerd voor PlayStation Vita en PlayStation 4. De serie heeft furore gemaakt op Sony’s handheld consoles en nu maakt de franchise dus ook de sprong naar console. Of God Eater 2: Rage Burst ook in de smaak valt, lees je in onze recensie.

Inleiding

ge2rb_event1_1461069221

De setting van God Eater 2 is een soort van post-apocalyptisch Japan waar de mensheid wordt bedreigd door Aragami, vijandelijke monster die het niet erg kunnen vinden met de mensheid. Om de aarde te verdedigen werd er een speciaal leger opgebouwd: de God Eaters. In de sequel volgen we echter het pad van de elite-afdeling van de God Eaters die we kennen als ‘Blood’ – de eerste frontline tegen de vijand. Als lid van Blood krijg je onder andere toegang tot nieuwe skills en wapens. De gameplay in God Eater 2 blijft doorheen de volledige levensduur van de game dan ook vrij gelijkaardig: je bestrijdt steeds lastigere Aragami en je kan ondertussen je wapens upgraden en je teamgenoten nieuwe en betere vaardigheden aanleren.

Gameplay

ge2rb_battle1_1461069220

De actie in God Eater 2 heeft op het eerste gezicht wat weg van de populaire Musou-games dankzij de gelijkaardige controls. Dit zorgt ervoor dat de God Eater franchise wat toegankelijker is en een minder steile leercurve heeft dan Monster Hunter. Er wordt wel een sterke nadruk gelegd op het ontwijken van vijandelijke aanvallen en het gebruiken van allerlei items om een veldslag te winnen. De vijanden worden steeds groter en sterker, waardoor ‘gewoon’ hacken en slashen mestal geen optie is. Je hoofdwapen doet zowel dienst als melee als ranged wapen, waardoor je redelijk wat verschillende tactieken en methodes kan toepassen om de Aragami klein te krijgen.

ciel10_1472464961

Het looten en craften in God Eater 2 is promintent aanwezig en is zelfs noodzakelijk om volgende missies te voltooien. Op het einde van een level krijg je steeds een aantal resources toegewezen, maar je kan deze materialen uiteraard ook op het slagveld vinden of verzamelen door speciale Devour-aanvallen te gebruiken op de Aragmi. Met deze materialen kan je vervolgens nieuw wapentuig craften. Combat is redelijk fast-paced en voelt nooit echt repetitief aan.

ger_battle2_1461069224

Narratief speelt in God Eater 2: Rage Burst een vrij belangrijke rol. Over de Japanse invloeden kan je uiteraard niet naast kijken maar erg storend in het in ieder geval niet. Soms zie je wel eens grappige dialogen voorbijkomen en zoals dat niet ongewoon is in Japanse games ook schaars geklede dames. De verhouding tussen de narratieve gedeeltes en de actie zelf is vrij goed, al zal je soms wel even doorheen een narratief stukje moeten om toch een volgende level te spelen.

Audiovisueel

julies25_1472464987

God Eater 2 is al een oudere game en verscheen zeven jaar geleden op de PlayStation Portable, nog voor de (Japanse) release op PlayStation Vita. Wat de graphics betreft ziet de PS4-versie er wat scherper uit dan op de PS Vita, maar merkbare verschillen zijn er verder niet. Wat eyecandy betreft is het daardoor mager gesteld op de PS4, met vooral slordige textures en vrij ongedetailleerde omgevingen. Langs de andere kant ziet God Eater 2 er voor een Vita-game zeker en vast prima uit – je merkt helaas wel dat dit een cross-platform titel tussen console en handheld is. Waar de PS4-versie uiteraard wel een stuk beter in scoort is de performance, die is een stuk stabieler dan op de Vita. Voor nieuwkomers in de franchise is de PS4-versie daardoor de beste manier waarop je God Eater 2 kan ervaren, hoewel de Vita-versie allerminst een slechte versie is. De soundtrack is weinig opmerkelijk maar past prima bij de sfeer van de game.

romeo16_1472465031

Nog een leuke extra: Bandai Namco geeft bij ieder exemplaar van God Eater 2: Rage Burst een digitale code voor de eerste game die zowel bruikbaar is op PS4 als PS Vita (cross-buy). Daardoor haal je eigenlijk twee games voor de prijs van één in huis. Zeker en vast een leuke en aangename attentie om je verder te verdiepen in de God Eater franchise.

Eindwoord God Eater 2: Rage Burst review

request_2_20_1472465000

God Eater 2 scoort op het gebied van snelle fast-paced actie, heel wat verschillende levels en diepe elementen wat crafting en progressie betreft. Het narratieve gedeelte is soms hit en miss maar voegt een zekere charme aan de game toe. Verder is het absoluut merkbaar dat de game ook werd (her)ontwikkeld met de PS Vita in het achterhoofd: de grafische vooruitgang naar de PS4 is eerder beperkt. God Eater 2: Rage Burst is een erg vermakelijke titel die wellicht niemand zal omverblazen, maar de meeste liefhebbers van het genre toch zal kunnen bekoren.

God Eater 2: Rage Burst

Ontwikkeld door Shift, uitgegeven door Bandai Namco

Gespeeld op PS4. Ook verkrijgbaar op PS Vita (cross-buy) en PC.

Retail reviewexemplaar verstrekt door de uitgever. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden