Android Artikel Gaming iOS Mobile

Hoe geraak je verder in Flappy Bird?

Hoe geraak ik verder in Flappy Bird? De gloednieuwe app zorgt overal voor frustatie en is momenteel een ware hype. De game werd al miljoenen keren gedownload en kenmerkt zich door de verschrikkelijke moeilijkheidsgraad en imperfectie van de gameplay.

Wat is Flappy Bird?

mzl.xqyzscwo.175x175-75

Flappy Bird is zonder twijfel een van de meest irritante games voor smartphones ooit. In de app moet je een vogel besturen die blijkbaar wat  problemen  heeft met vliegen. Een ‘tap’ op het touchscreen zorgt ervoor dat het vogeltje even de lucht in gaat. De bedoeling is dat je doorheen een reeks ‘Mario-pijpen’  manoeuvreert, wat voor een hoop frustatie zorgt. De zogenaamde hitbox van het vogeltje is groter dan het lijkt, waardoor je erg  gemakkelijk crasht.

Hoe geraak je verder in Flappy Bird?

Let op: een hoge score behalen in Flappy Bird is vrijwel onmogelijk en zelfs met onderstaande tips is de kans klein dat je beter presteert in Flappy Bird. Toch een aantal tips om je verder te helpen:

flappy bird

  1. Schakel Wi-Fi / 3G uit. Flappy Bird is een gratis applicatie, maar er verschijnt wel een advertentie bovenaan het scherm –  zowel op Android als iOS. Zet je internetverbinding tijdelijk uit, zodat de advertenties niet weergegeven kunnen worden. De pijpen aan de bovenkant kan je nu veel beter opmerken.
  2. Blijf rustig. Ja, het is vreselijk moeilijk, aangezien Flappy Bird je enorm veel frustratie kan opleveren. Neem korte pauzes en probeer het later nog eens.
  3. Serieus. Blijf rustig.
  4. Probeer Flappy Bird op een ander toestel. De app speelt iets gemakkelijker op een groot scherm, als je de mogelijkheid hebt speel je dus best op een grotere smartphone of tablet.
  5. Maak korte, snelle bewegingen met je vinger. Te lang nadenken resulteert meestal in een onvermijdelijke crash.
  6. Gooi je toestel door het raam. Het bespaart je waarschijnlijk heel wat ellende.

Heb je Flappy Bird nog niet uitgebrobeerd en durf je de uitdaging aan? Via onderstaande knop kan je Flappy Bird gratis downloaden in de App Store.

 

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden