Reviews

Lovers in a Dangerous Spacetime Review

Wat krijg je als je schattige konijntjes, de oneindige kracht van de liefde en een slimme co-op shooter combineert? Het resultaat is Lovers in a Dangerous Spacetime, een spaceshooter met een unieke twist. Co-op is namelijk essentieel in de game, want je cirkelvormig ruimteschip moet bestuurd worden, maar moet ook verdedigd worden tegen vijandelijk ruimtegespuis. Klein detail: je kan beide niet tegelijk doen. Voor diegene die liever alleen spelen neemt een schattige AI het over. Smaakt het concept naar meer en zit de gameplay goed? Je leest het hier.

DdnVYuDPcqqO2Fd7MWnLUpqcpahhLpLmKc82E7V1Wt4

Het spelletje ziet er in het begin wat grappig en gemakkelijk uit, maar vergis je niet, Lovers in a Dangerous Spacetime is allesbehalve een simpele game. Gelukkig worden de meeste gameplayelementen keurig voorgesteld in een uitgebreide tutorial waar je meteen kennismaakt met de basis: een ruimteschip besturen doe je met twee. In het midden vind je de motor terug waarmee je het schip bestuurt. Aan vier uiteinden van de cirkel vinden we dan weer kanonnen terug die in staat zijn vijandelijke ruimteschepen naar diggelen te schieten. Het blauw toestelletje in de rechterbeneden hoek zorgt dan weer voor een draaiend schild, en de gele console is een soort van superwapen dat slechts af en toe gebruikt kan worden. Zeven verschillende plekken en slechts twee personages: je snapt meteen waarom Lovers in a Dangerous Spacetime voor uitdaging zorgt. Ook niet onbelangrijk: de levels in de game zijn procedurally generated, een level is dus elke keer uniek. 

OeBg0zn3aFsZrFPbd-i1BXGNjyqVrwj1KMdwD8Gb4Rw

Zoals de titel al een beetje doet vermoeden staat liefde helemaal in de belangstelling. Een stelletje vreedzame mensen hebben de kracht van de liefde kunnen winnen, maar al snel duikt een kwaadaardige schurk op die de liefdeskracht kapot wil maken. Jouw opdracht is dan ook simpel: herstel liefde in het universum. Het verhaal wordt prima verteld door korte cutscenes maar de setting van de game is vooral voor sfeerschepping.

nf9AXh7PPrct92DGtWOadyzAj15kPywW9EyfFZGHR_0

Gameplay kan erg hectisch worden. Doordat je constant zit te switchen tussen de verschillende posten kom je altijd handen te kort en moet je compromissen maken. Je kan je helper-AI gemakkelijk besturen indien je alleen speelt, maar het spel is echt bestemd om samen met een vriend (of een geliefde natuurlijk) te spelen. In elke level zitten konijntjes verstopt die je moet redden om de liefdespoort naar de volgende level te openen. Om het spel wat interessant te houden krijg je doorheen de twintig verschillende levels een aantal upgrades aangeboden in de vorm van edelstenen: daarmee kan je honderden verschillende combinaties maken van de uitrusting van het schip. Indien je genoeg (extra) konijntjes verzamelt kan je ook andere schepen aanschaffen die een volledig nieuwe balans geven en voor een nieuwe speelstijl zorgen.

xLsHyDxb6yH6J869ZSHK5X3oXAAQS3VEEfPRLUxCVng

XN4Kf6H0l_Gq-y78a648ERCljGUGaEATvZEhMYq5Jtc

Audiovisueel hebben we weinig te klagen. Levels zijn uitermate goed uitgewerkt, alles ziet er prima (en schattig) uit en er is voldoende grafische afwisseling in de levels. Lovers in a Dangerous Spacetime wordt vergezeld door een toffe maar weinig opmerkelijke soundtrack. Op Xbox One draait de game op 1080p met een uiterst stabiele framerate van 60 beelden per seconde.

Lovers in a Dangerous Spacetime

Ontwikkeld en uitgegeven door Asteroid Base

Gespeeld op Xbox One, ook verkrijgbaar op PC (Steam)

Digitaal reviewexemplaar verstrekt door de ontwikkelaar. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden
Featured Mobile Reviews Smartphones en Tablets

Kingdom Rush Frontiers Review

We nemen eens een kijkje naar de allernieuwste Tower Defense game van Ironhide Studios op iOS: Kingdom Rush Frontiers. Frontiers