Gaming Nieuws Nintendo

Nintendo president Satoru Iwata overleden

Satoru Iwata, de President van Nintendo en tevens de CEO van Nintendo of America is op zaterdag 11 juli overleden op 55-jarige leeftijd. Hij overleed aan galwegkanker.

Iwata werd in 2002 aangesteld als President van Nintendo, en hij bracht een hoop veranderingen met zich mee. Zo was hij hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het tijdperk van de Nintendo DS en de Wii, beiden enorm succesvol. De Wii U was echter een minder sterk financieel succes, en Iwata halveerde zelfs zijn loon om de financiële moeilijkheden van Nintendo wat te verhelpen. Iwata moest de E3 beurs van vorig jaar al missen door z’n medische aandoening, maar zijn overleden komt aan als een verrassing aangezien hij amper enkele weken geleden nog in een aantal Nintendo Direct presentaties te voorschijn kwam.

Rust in vrede, Iwata-san.

On my business card, I am a corporate president. In my head, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden