Android Gaming Nieuws Tech

NVIDIA kondigt Shield console aan

NVIDIA heeft op een eigen persconferentie een nieuw product in de Shield-familie aangekondigd, deze keer gaat het om een Android microconsole. Opmerkelijk is de gebruikte chip van de NVIDIA Shield, het gaat namelijk om de Tegra X1 die ongeveer twee keer zo snel is als de gebruikte chips in de Xbox 360 en vijf keer minder energie verbruikt. Zo runnen Crysis 3 en Borderlands: The Pre-Sequel bijvoorbeeld om mooie settings en een stabiele framerate.

De microconsole kan ook dienst doen als 4K-streamingdevice. Het apparaatje zal een sterk gewijzigde versie van Android draaien, specifiek voor televisies. Ook zal NVIDIA een eigen ‘Store’ gebruiken, momenteel zijn er zo’n 50 games gepland. De elektronicagigant bundelt ook de Grid-technologie mee met de Shield console. Grid is een abonnement waarmee je games in heel hoge settings kan spelen, dankzij de krachtige cloud van NVIDIA. Prijzen van deze dienst zijn echter jammer genoeg nog niet bekend.

9TeNc4v

gHuvpCD

De console zelf heeft ongeveer de grootte van een PlayStation 2 Slim en zal in Amerika 199 dollar kosten, iets wat bij ons wellicht zal neerkomen op €199.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden