Gaming Nieuws PC PS4 Xbox One

Open beta van The Division breekt records

Onlangs hield uitgever en ontwikkelaar Ubisoft een open beta voor het aankomende Tom Clancy’s The Division en met groot succes. Het bedrijf kondigt namelijk aan dat er maar liefst 6,4 miljoen spelers hebben deelgenomen aan de open beta van 18 tot 21 maart. Volgens Ubisoft is dat een absoluut record voor een nieuwe IP op de huidige generatie platformen.

Spelers hebben gemiddeld 4 uur en 52 minuten gespeeld en rondgedoold in New York City, nadat er een enorme pandemie is uitgebroken in de stad. Meer dan 30% van de tijd werd gespendeerd in de Dark Zone, de unieke player-versus-player omgeving (PVP) van The Division. In deze Dark Zone kunnen spelers een team vormen met hun vrienden om erg exclusieve items te verkrijgen, maar hebben ze ook de keuze om andere spelers aan te vallen. Als een speler een andere speler aanvalt, krijgt hij een Rogue status en kan hij worden opgejaagd door anderen. Tijdens de open beta hebben 2,5 miljoen spelers bewust de keuze gemaakt om Rogue te gaan.

We willen de miljoenen mensen die de open beta hebben gespeeld graag bedanken”, zegt Magnus Jansen, Creative Director, Ubisoft. “We hopen dat iedereen heeft genoten en we kijken uit naar een succesvolle lancering van de game. We kunnen niet wachten om iedereen de mogelijkheid te geven de volledige game te ervaren wanneer The Division verkrijgbaar is, vanaf 8 maart.

The Division is vanaf 8 maart beschikbaar voor PC, PS4 en Xbox One.

Bol

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden