HTC Vive VR-bril gaat 900 euro kosten

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Teacher by day, geek by night. He holds an MSc degree in Communications and has been passionate about games since the NES was released.

2016 wordt ongetwijfeld het jaar van Virtual Reality en de strijd tussen Oculus, PlayStation VR en de HTC Vive kan stilletjesaan beginnen losbarsten. HTC heeft eindelijk een prijskaartje aangekondigd voor haar Vive headset, in Amerika zal de virtual reality bril zo’n 800 dollar kosten, ruim 200 dollar duurder dan de Oculus Rift. Dit komt niet als een verrassing, gezien de Vive op gebied van hardware superieur is aan de Oculus Rift.

Voor ons Europeanen komen daar echter nog verzendkosten en importtaksen bij, waardoor de aankoopprijs omgerekend zo’n 870 euro zou bedragen.

De normale consumentenversie van de HTC Vive wordt gebundeld met een aantal extra’s. Zo zal je twee controllers meegeleverd krijgen met bijhorende oplaadstations. Verder wordt er een Vive Link Box meegeleverd en ook een setje oordopjes ontbreekt niet. De bril zelf beeft een 3,5 mm audiojack. Verder kondigt HTC aan dat de Vive compatibel zal zijn met Android en iOS en dat pre-orders beloond worden met twee gratis games: Job Simulator en Fantastic Contraption.

Pre-orderen kan vanaf 29 februari.

4 thoughts on “HTC Vive VR-bril gaat 900 euro kosten”

  1. In dat geval koop ik liever een oculus hoor. Kan niet wachten.. Gaan jullie binnenkort ook een van de smartphone brillen op deze website reviewen? vrshopnederland.nl Zien er best goed uit maar weet niet welke het beste is voor mijn iPhone 6..

    Reply
  2. In dat geval koop ik liever een oculus hoor. Kan niet wachten.. Gaan jullie binnenkort ook een van de smartphone brillen op deze website reviewen? vrshopnederland.nl Zien er best goed uit maar weet niet welke het beste is voor mijn iPhone 6..

    Reply

Leave a Comment