Gaming 2DS/3DS Nieuws Reviews Wii U

Pirate Pop Plus (3DS/Wii U) Review

Pirate Pop Plus is een kleine game die je meteen terug meeneemt naar het tijdperk van de Gameboy. De gameplay is geïnspireerd van het klassieke Pang, waarin je balletjes moet neerschieten met een kabel waarop de balletjes halveren en je weer opnieuw mag beginnen. Onze ervaringen met deze game lees je hieronder in onze Pirate Pop Plus review.

Terug naar het Gameboy-tijdperk

pppscreen1

Wie Pirate Pop Plus voor het eerst opstart zal ongetwijfeld denken dat ze te maken hebben met een Gameboy-titel. Pirate Pop Plus brengt dus heel wat nostalgie en old-skool gameplay met zich mee met een erg simpel concept. Pirate Pop Plus is dan ook een erg simpele en korte game: veel diepte hoef je van deze kleine titel niet te verwachten.

pppscreenshot5

Net zoals Pang (in Amerika ook weleens de Buster Bros genoemd) moet je een kettingtouw de lucht in sturen om balletjes/bubbels te halveren die op hun beurten dan ook eer gehalveerd kunnen worden. Die bubbels worden gemaakt door een kwaadaardige piraat die je ook kan raken met je ketting om munten te verzamelen. Pirate Pop Plus heeft in vergelijking met het ouderwetse concept wel een belangrijke wijziging: de zwaartekracht verandert constant en je de actie zal zich dus niet altijd onderaan het scherm bevinden. Je kunt in de game ook items gebruiken zoals speciale wapens. Wanneer deze items in het spel komen wordt Pirate Pop Plus a snel ontzettend chaotisch – vooral als je dan nog eens rekening moet houden met de zwaartekracht die steeds verandert.

pppscreeenshot9

Er zijn twee verschillende gamemodi: een normale modus waarin je een aantal levens krijgt en een ‘sudden death’ Hyper mode. Meer risico, maar ook meer beloningen: je ontvangt namelijk dubbel zoveel punten en de gameplay lijkt ook wat sneller en chaotischer te zijn.

Verder moet je proberen een zo hoog mogelijke score zien te verzamelen, al biedt Pirate Pop Plus dankzij een achievement- en muntensysteem redelijk wat herspeelbaarheid. Met die munten kan je ook de visuele lay-out van Pirate Pop Plus wijzigen, je kan bijvoorbeeld kiezen voor een andere kleur (de standaardkleur is ingesteld op ‘Gameboy Groen’) of het uiterlijk van de ‘console’ naar hartenlust aanpassen.

pppscreen4

Pirate Pop Plus is een cross-buy titel voor Wii U en de New Nintendo 3DS consoles, vreemd genoeg is de game niet compatibel met de gewone 3DS-familie. Het onderste scherm van de 3DS-versie wordt jammer genoeg niet gebruikt, wat misschien wel een gemiste kans is. De game is wel voorzien van een uitstekende chiptune-soundtrack.

Pirate Pop Plus is een kleine game en draagt ook een mager prijskaartje en is daardoor zeker aan te bevelen als je van een klassieke arcadegame houdt en de leuke Gameboy sfeer kan weten te appreciëren. Er is echter wel weinig diepte en tenzij je van cosmetische veranderingen houdt is er ook weinig replaywaarde, maar met de gameplay zelf zit het best goed.

Pirate Pop Plus

Ontwikkeld door Dadako, uitgegeven door 13AM Shipping Solutions

Gespeeld op Wii U en New Nintendo 3DS.

Retail reviewcode verstrekt door de uitgever. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden