Gaming Nieuws PS4 Virtual Reality

Sports Bar VR (PSVR) Review

In Sports Bar VR kan je kennismaken met een virtuele variant van een Amerikaanse ‘sports bar’, een gezellige plek waar je naar hartenlust kunt biljarten, darten, airhockey spelen en natuurlijk kan je er ook terecht in een bar met bijhorende bierflesjes. Sports Bar VR slaagt erin goed in om je virtueel in zo’n omgeving te brengen – inclusief de bierflesjes. Vooral het biljarten speelt een grote rol in Sports Bar VR en de VR-game ondersteunt roomscaling en heeft PlayStation Move controllers nodig.

Gameplay

1

Laten we beginnen met het biljarten of ‘pool’ te overlopen, aangezien dit toch echt wel de hoofdfocus van Sports Bar VR lijkt te zijn. Oorspronkelijk zou dit enkel een virtuele biljartgame worden, maar uiteindelijk zijn er een aantal verschillende sporten bijgekomen. Er zijn een aantal verschillende varianten van biljart, je kan kiezen tussen 3, 8 of 9-ball pool met hun specifieke spelregels. Wat meteen opvalt is dat de ‘vertaling’ van de Move-controllers naar de controls nogal lastig is waardoor het biljarten niet ontzettend natuurlijk aanvoelt. Je hebt toch zeker wat ruimte nodig tussen de PS Camera en jezelf als je wilt dat de tracking degelijk werkt.

Je kan in drie verschillende modi biljart spelen: offline tegen de A.I, in multiplayer met vrienden of vreemden en je kan ook gewoon een balletje slaan in de Freeplay modus – dat is zeker aangewezen als je wat wilt wennen aan de controls. Opvallend is dat de AI – zelfs op de gemakkelijkere standen – een ontzettend grote uitdaging vormt. Winnen tegen de computer is allesbehalve gemakkelijk: de A.I is gewoon té precies. Oefening baart kunst natuurlijk, maar met de moeilijkheidsbalans zit er hier toch duidelijk iets mis.

2

Als je genoeg ruimte hebt werkt de Move-tracking degelijk, maar je moet de biljartkeu op een nogal onnatuurlijke manier vasthouden waardoor je eigenlijk niet comfortabel een goed schot kunt maken. Via het teleportatie-systeem kan je meteen naar eender welke kant van de tafel teleporteren om een goed schot te kunnen maken. Aan de biljarttafels kan je ook bierflesjes laten spawnen om zo heel wat chaos te veroorzaken – ook in multiplayerpotjes.

Over de multiplayer gesproken, die is vrij goed uitgewerkt in Sports Bar VR. Je kan de strijd aangaan met vrienden en vreemden en iedereen wordt door middel van een zwevende PSVR-headset voorgesteld, eventueel met een hoedje naar keuze. Uiteraard is er ook voicechat aanwezig waardoor alle spelers zich in ‘dezelfde’ virtuele omgeving bevinden.

Sports Bar VR heeft echter meer te bieden dan enkel en alleen maar biljart, zo staat ook air hockey aardig in de belangstelling. Air hockey werkt ontzettend goed in Sports Bar VR en voelt in tegenstelling tot biljart wél erg natuurlijk aan. De Move-controllers reageren vlot en nauwkeurig en het concept is natuurlijk simpel: meer punten pakken dan je tegenstander.

Ook aanwezig is Darts (vogelpik), maar dat vonden we minder indrukwekkend. Het smijten van de pijltjes zonder enige vorm van auto targeting werkt niet echt, want de kans is erg groot dat het pijltje niet ver genoeg schiet. Het alternatief is dan een positie bepalen via de andere PlayStation Move controller maar dat neemt wat weg van de meeslependheid.

3

Als laatste is er ook nog skeeball, dat we allemaal wel kennen van de kermis. In dit spelletje is het de bedoeling dat je balletjes in een basketbal-achtig scoresysteem moet gooien. Net zoals in het echt is skeeball vrij lastig om te beheersen, maar over de controls hebben we hier wel weinig te klagen. Je kan ook in level stijgen in Sports Bar VR met als beloningen nieuwe cosmetische items zoals tafels en hoedjes voor je virtueel personage.

Audiovisueel

Sports Bar VR slaagt er goed in om een virtuele gezellige plek op te bouwen. De omgeving ziet er goed, gedetailleerd en levendig uit – de bar is dan ook gevuld met NPC’s die voor wat sfeer zorgen. Verder zijn alle speeltafels erg scherp en speelt de game ook erg vlot weg. De soundtrack bestaat uit wat achtergrondrumoer om je verder helemaal mee te nemen naar een typische Amerikaanse sportarcade.

Conclusie Sports Bar VR Review

Sports Bar VR is vooral een titel met heel wat ‘hit and miss’ elementen. Air hockey en skeeball hebben een erg hoog fungehalte, biljart heeft wat last van moeilijke controls maar eens je het onder de knie hebt is de ervaring wel bevredigend. Darts wordt eigenlijk beschouwd als een klein extraatje want het nauwkeurige targetingsysteem biedt weinig speelplezier. Online is wel erg goed uitgewerkt en daar slaagt Sports Bar VR er toch erg goed in om de Sports Bar ervaring virtueel over te brengen.

Sports Bar VR (PSVR)

Ontwikkeld en uitgegeven door Perilious Orbit en Cherry Pop Games

Gespeeld op PS4/PSVR. Ook verkrijgbaar voor HTC Vive/Steam.

Retail reviewcode verstrekt door de uitgever. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden