Gaming Nieuws PS4

PlayStation 4 Neo beschikt over snelle RX 480 GPU

Hoewel de PlayStation 4 Neo nog niet officieel is aangekondigd, hebben onze collega’s bij Eurogamer uit betrouwbare bronnen de specificaties van de sterkere console in handen gekregen. Gisteren introduceerde chipgigant AMD de RX 480 videokaart voor pc’s, een mid-range GPU met een prijskaartje van €199 en prestaties gelijkwaardig aan de GTX 980 van NVIDIA.

De specificaties van de GPU van de PlayStation Neo komen identiek overeen met de speficiaties van de onlangs geïntroduceerde RX 480. Wel wordt verwacht dat Sony de kloksnelheid wat gaat verlagen om warmte- en energieproductie te beperken. De Neo en de RX 480 beschikken over exact dezelfde chip en technologieën. Dit bevestigt dat de sterkere PlayStation over de Polaris-architectuur beschikt en dat de chips gebakken worden op het kleiner 14nm productieprocédé.

Opvallend aan de RX 480 is niet alleen de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook het feit dat deze kaart ook werd gebouwd met Virtual Reality in het achterhoofd. Bij PSVR-games zou de snelheidsboost dus nog aanzienlijk groter zijn.

Sony heeft de PlayStation 4 Neo nog niet officieel uit de doeken gedaan. Er wordt verwacht dat het bedrijf de krachtigere console tijdens de E3 of Tokyo Game Show zal onthullen. De release zou gepland zijn voor oktober, samen met de PlayStation VR.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden