Gaming Nieuws PlayStation

Sony kondigt PlayStation Flow aan

Sony heeft zonet PlayStation Flow aangekondigd, een revolutionaire nieuwe manier om games te spelen.

Deze nieuwste doorbraak op het gebied van op het lichaam gedragen technologie verlegt grenzen voor het PlayStation®4 (PS4)-systeem dankzij de combinatie van gamen en volledig waterbestendige sensoren.

PS Flow is ontwikkeld door het team van PlayStation Wearable Entertainment Technology (PWET). Het is een combinatie van gamen op de PS4 en zwemmen, waardoor je als speler letterlijk in een andere wereld kunt duiken. Met deze nieuwste innovatie word je als speler nog meer bij het spel betrokken tijdens de onderwateronderdelen van PS4-games.

PS Flow maakt gebruik van een duikbril met LCD-scherm die naadloos communiceert met vier afzonderlijke sensoren die zijn aangebracht op de armen en benen voor een unieke onderwaterervaring. De waterbestendige oordopjes die in de duikbril zijn ingebouwd zorgen voor een zeer realistische geluidsomgeving onder water. Met PS Flow kun je vanuit het water elk onderwateronderdeel uit games spelen, zodat je in het echt gewoon door kunt blijven zwemmen. Om de gamer van alle gemakken te voorzien wordt PS Flow ook uitgebracht met meegeleverd droogsysteem. De PlayStation®Flow Body Dryer™ droogt sneller dan een handdoek of handdroger en is een ware doorbraak op het gebied van droogtechnologie.

PS Flow registreert bewegingen zowel aan het wateroppervlak als onder water. Met behulp van remote-play-technologie worden de bewegingen van de speler overgebracht op de PS4 thuis:

  • De LCD-duikbril downloadt spelgegevens van de PS4 via Bluetooth-technologie. Als spelers de duikbril activeren, verschijnt de gameplay voor in en rond het zwembad in beeld.
  • De sensoren zijn prettig om te dragen en makkelijk aan te brengen op de dijen en biceps. Ze vangen elektromagnetische trillingen op en sturen game-updates in real-time terug naar de PS4.
  • Om spelers zo snel mogelijk te drogen, maakt de PlayStation®Flow Body Dryer™ gebruik van ionentechnologie. Het drogen duurt slechts seconden, aangezien het vocht versneld van het lichaam af wordt geblazen en het water daardoor vliegensvlug verdampt.

Ariel Inganarre, hoofd innovaties van de PlayStation Wearable Entertainment Technology Group, voegt hieraan toe: “Bij de afdeling Wearables werken we aan nieuwe manieren om de fantastische PlayStation-ervaring toe te passen op alle aspecten van het leven van gamers. Door het recente succes van remote-play en Share Play, en niet te vergeten Project Morpheus, zijn we ervan overtuigd dat we het gamen naar een nog hoger niveau kunnen tillen!”

Spring in het diepe en duik in een compleet nieuwe gamewereld met PlayStation®Flow, de ultieme accessoire voor PS4.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_551fedf711e56_search-form” cat_id=”3135″ cat_select=”0″ default_search=”PS4″ name=”PS4″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden