Artikel Featured

Sony sluit het Playstation Portable hoofdstuk af

De evolutie in de gaming industrie gaat aan een razendsnel tempo, nieuwe hypes worden gelanceerd andere klassiekers verhuizen naar de nostalgie. Sinds januari worden er geen nieuwe exemplaren meer verscheept van de Playstation portable naar de Verenigde Staten, Japan en Europa volgen.

Japanse eigenaars worden met zachte dwang overtuigd om over te schakelen naar de nieuwere Playstation Vita. Als deze acties wordt overgenomen in de andere landen is nog onduidelijk.

sony-psp-voip

De PSP kende in zijn tienjarig bestaan heel wat versies. Nu zijn duidelijk alle pijlen gericht op de nieuwe Vita; de eerste handheld zal stilletjes inslapen.

De machine was eens de gedoodverfde concurrent van de DS-console van Nintendo. De verkoopcijfers kregen echter de laatste tijd klappen. In 2012 stond de teller op 76 miljoen exemplaren. Waarschijnlijk had het bedrijf op betere resultaten gehoopt.

Nintendo kan ook niet bepaald opscheppen met hun verkoopcijfers, daarvoor is de concurrentie van de multifunctionele smartphones veel te omvangrijk.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Featured Smartphones en Tablets Tech

Voordelige smartphones: De Huawei Ascend Mate

Goedkope smartphones: Huawei Ascend Mate Het Chinese Huawei komt ook met een zogenaamde ‘phablet’, oftewel een kruising tussen smartphone en