Gaming Nieuws PC

Ubisoft kondigt PC-exclusive Grow Home aan

Grow Home, een experimentele avonturengame waarin jij jouw thuisplaneet probeert te redden, is vanaf 4 februari 2015 verkrijgbaar op Steam voor Windows PC. Grow Home is ontwikkeld door Reflections: een Ubisoft studio uit Newcastle.

unnamed

In Grow Home ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, in een vreemde open wereld vol met zwevende eilanden, enorme grotten en watervallen, ontworpen met een minimalistische stijl. Jij speelt als BUD (Botanical Utility Droid), een robot op een missie om nieuwe plantsoorten te ontdekken om zijn thuiswereld mee te voorzien van zuurstof. Door de gigantische Star Plant te laten groeien, hervorm je het landschap om nieuwe hoogten te bereiken. De unieke klimbesturing van Grow Home laat je constant nieuwe niveaus bereiken. Maar pas op, één verkeerde stap en je begint aan je lange val naar beneden!

Of het nou BUDs charmante, willekeurig gegenereerde animaties zijn, de enorme Star Plant gemaakt door de spelers of de prachtige landschappen. Er is heerst een vredig en onschuldig sfeertje in Grow Home die de game erg uniek maakt – aldus Pete Young, producer bij Reflections.

Wat begon als een experiment door een klein team van acht ontwikkelaars, werd een mogelijkheid om open wereld game te maken met twee basisonderdelen: klimmen en verkennen.

Klimmen: De wereld van Grow Home is gebouwd voor verticale verkenning en de unieke klimmechaniek levert hiervoor ongekende vrijheid. Je bestuurt BUDs handen los van elkaar om een oppervlak vast te pakken en de Star Plant te beklimmen terwijl deze groeit.

Verkennen: Er zijn geen voorafgestelde paden om te bewandelen in Grow Home. Je bent vrij om de vele kleine eilanden en verborgen grotten te verkennen in deze leuke, mooie open wereld. Op elk eiland vind je kristallen om jouw vaardigheden mee te verbeteren en uit te breiden.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden