Android Gaming iOS

Ubisoft lanceert Monkey King Escape

Monkey King Escape, een enorm succes in China, is vanaf nu beschikbaar in Benelux. De nieuwe game is gebaseerd op de beroemde Chinese legende van de Apenkoning. Een klein team van 20 getalenteerde ontwikkelaars bij Ubisoft Chengdu ontwikkelde de game exclusief voor de Chinese markt. Sinds de release op 21 augustus 2014 is de game daar al meer dan 2 miljoen keer gedownload. Monkey King Escape is een uitdagende ‘endless runner’ en is vanaf vandaag ook in Benelux gratis beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

De Apenkoning is een bekende held uit het boek ‘De Reis Naar Het Westen’ van Wu Cheng’en. Hij is een van de helpers van de boeddhistische monnik Xuanzang, die een pelgrimstocht naar India maakt om daar belangrijke religieuze geschriften te bemachtigen. In de moderne Aziatische popcultuur zijn nog steeds vele verwijzingen naar dit legendarische personage te vinden, bijvoorbeeld in Dragon Ball Z en de bioscoophit ‘The Monkey King’ uit 2014.

unnamed

“In China is de Apenkoning een soort superheld die barst van de positieve energie, veel kinderen groeien dan ook op met zijn verhalen,” vertelt Chen Yi Feng, producer bij Ubisoft Chengdu. “We zijn enorm trots dat we deze populaire held en zijn avonturen naar een groter publiek mogen brengen.”

Eindeloos rennen in een mytische wereld

In Monkey King Escape kom je in een unieke wereld terecht, vol visuele verwijzingen naar de traditionele Chinese kunst uit de tijd van de Apenkoning. Je rent, vliegt en springt door prachtige en kleurrijke omgevingen. Om het nog spannender te maken kom je verschillende extra uitdagingen tegen. Zo stellen eindbazen je op de proef tijdens zenuwslopende quick time events en kun je in andere dieren veranderen om zo over speciale krachten te beschikken. Het konijn, dat in de traditionele Chinese cultuur voorspoed symboliseert, zorgt er in de game bijvoorbeeld voor dat je score verdubbeld wordt. De ontwikkelaars hebben er zo alles aan gedaan om een wereld te creëren die trouw blijft aan de oorspronkelijke legende en de rijke Chinese cultuur.

Monkey King Escape is vanaf nu gratis te downloaden in de iOS App Store en op Google Play.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden