Featured Smartphones en Tablets Tech Nieuws

Veelbelovende OnePlus smartphone van €350 komt naar Nederland en België

OnePlus, een relatief nieuwe speler op de smartphonemarkt, zal haar OnePlus One toestel ook lanceren in Nederland en België. Dat maakte het bedrijf op haar Google+ pagina bekend. Het bedrijf belooft om een smartphone op de markt te brengen met zeer indrukwekkende specificaties voor een prijskaartje van €350. Andere bevestigde landen zijn Oostenrijk, Denemarken, Finland, Duitsland en Zweden. Hiermee wil OnePlus zich vooral richten op de Europese markt.

Naamloos

De specificaties van het OnePlus One toestel zijn reeds vrijgegeven, hoewel we voorlopig nog eventjes moeten wachten op het ontwerp. Het bedrijf wil met haar One smartphone de concurrentie aangaan met Samsung’s Galaxy S5 en de Nexus 5.

De smartphone beschikt over een 2.5 GHz Snapdragon 801 quad-core SoC en heeft 3GB ingebouwd RAM geheugen. De One kan gerust als een ‘phablet’ beschouwd worden, want er wordt een Full HD IPS display van 5.5 inch gebruikt. De camera op de achterkant is afkomstig van Sony en heeft een resolutie van 13 megapixel. De specificatie van de batterij is nog niet final, maar zal zowieso boven 3100 mAh uitvallen. Je zal kunnen kiezen tussen een 16 of 64GB model, maar een MicroSD aansluiting is uiteraard aanwezig. De OnePlus One draait op CyanogenMod 11S.

Het meest indrukwekkende is ongetwijfeld het prijskaartje: de smartphone heeft namelijk een adviesprijs van €350. Dat is maar liefst de helft van een Galaxy S5 voor een gelijkwaardige of betere performance.

Op 23 April krijgen we meer te zien over de OnePlus One, hopelijk ook een releasedatum. Uiteraard houden we je op de hoogte.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Featured Smartphones en Tablets Tech

Voordelige smartphones: De Huawei Ascend Mate

Goedkope smartphones: Huawei Ascend Mate Het Chinese Huawei komt ook met een zogenaamde ‘phablet’, oftewel een kruising tussen smartphone en