Android Featured iOS Mobile Smartphones en Tablets Windows Phone / Windows 8

Waarom Telegram de beste messaging applicatie is

Er zijn honderden messaging applicaties beschikbaar voor smartphones en tablets, maar momenteel springt er echt eentje bovenuit. Telegram, een nieuwkomer in de markt van sociale apps, kan bestempeld worden als de beste berichtenapplicatie van het moment.

mzl.qrowsbefTelegram staat al sinds augustus vorig jaar in de App Store, maar werd pas echt populair toen grote concurrent Whatsapp enkele uren offline ging. Volgens de makers is Telegram snel, veilig en gemakkelijk. De messaging app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Waarom is Telegram anders?

Waarom is Telegram anders dan bijvoorbeeld Whatsapp, Kik of Viber? Ten eerste is Telegram razend-snel. Razendsnel. Doordat de berichten veilig in de cloud worden opgeslagen, is Telegram de snelste berichten app verkrijgbaar. Dit betekent ook dat al je  Telegram berichten beschikbaar zijn vanuit meerdere apparaten; ook je tablet kan je dus uitrusten met Telegram.

Telegram-App-Store

 

Het tweede belangrijke punt van Telegram is veiligheid. Vooral met het nieuws over de afluisterpraktijken van de NSA, wordt het begrip privacy steeds belangrijker. Telegram maakt gebruik van het MTProto protocol en 256-bit AES encryptie, voor de maximale veiligheid. In Telegram kan je ook zogenaamde ‘secret chats’ openen, deze conversaties worden dan niet in de cloud opgeslagen. Self-destruct messages behoren ook tot de mogelijkheden.

De makers van de app beloven dat het systeem absoluut onfeilbaar is. Ze zijn zelfs zo overtuigd in hun encryptiesysteem dat ze een beloning van $200.000 uitreiken aan een hacker die succesvol een Telegram-bericht kan decoderen.

Hoe werkt Telegram?

Telegram werkt vrij simpel: in plaats van accounts werkt Telegram via je telefoonnummer. Alle contacten in je contactenlijst die ook over Telegram beschikken, zal je automatisch kunnen toevoegen in de applicatie. Als je Telegram wilt gebruiken op een tablet of een ander toestel, moet je eerst eenmaal Telegram activeren via je smartphone.

Screen-Shot-2013-10-29-at-11.30.05-π.μ.

Er zijn officiële Telegram apps beschikbaar in de App Store en Google Play. Voor Windows Phone zijn er onofficiële clients beschikbaar. Telegram kan je ook perfect gebruiken op je computer met een applicatie of een Google Chrome-extensie. Hiermee is Telegram de best verkrijgbare applicatie op meerdere platformen.

Telegram maakt gebruik van een Open API en gaat binnenkort open-source: Dit betekent dat we in de toekomst nog meer applicaties gaan zien i.v.m. Telegram, en iedereen die een beetje handig is in coderen kan nieuwe functionaliteit toevoegen aan de berichtenapp.

Telegram is volledig gratis, en wordt gefinancierd door een investeerder. Mocht het geld ooit opgeraken, zullen gebruikers vrijwillig kunnen doneren. De app bevat geen reclame of in-app aankopen.

Eindwoord

Telegram-IM

Telegram is een uitstekende applicatie en een perfect (en gratis) alternatief voor bijvoorbeeld Whatsapp. De app is razendsnel, erg veilig en bovendien gemakkelijk te gebruiken op meerdere platformen. Wat ons betreft een absolute aanrader.

 

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Featured Smartphones en Tablets Tech

Voordelige smartphones: De Huawei Ascend Mate

Goedkope smartphones: Huawei Ascend Mate Het Chinese Huawei komt ook met een zogenaamde ‘phablet’, oftewel een kruising tussen smartphone en