Gaming Nieuws PC PS4 Videos Xbox One

Watch Dogs 2 officieel onthuld

Vandaag kondigt Ubisoft aan dat Watch Dogs 2, de nieuwste game binnen de Watch Dogs serie, wereldwijd verkrijgbaar is vanaf 15 november voor PlayStation 4, Xbox One en Windows PC. Twee trailers over de game – de algemene reveal trailer en een video die dieper ingaat op het nieuwe hoofdpersonage, Marcus Holloway.

Watch Dogs 2 is het resultaat van twee jaar intensieve ontwikkeling door het originele, creatieve team achter Watch Dogs. De onderwerpen dataveiligheid, privacy en hacken zijn actueler dan ooit in de hedendaagse maatschappij en al sinds het eerste deel in 2014 weet de Watch Dogs serie deze onderwerpen aan te kaarten. Watch Dogs 2 linkt deze herkenbare problemen aan een fictionele omgeving en biedt spelers entertainment van hoge kwaliteit terwijl ze San Francisco Bay Area verkennen als hacker Marcus Holloway.

Spelers betreden een enorme en dynamische open wereld in San Francisco Bay Area. Het is de nieuwste stad die overstapt op ctOS 2.0, een geavanceerd besturingssysteem voor infrastructuur. In de verkeerde handen kan ctOS 2.0 gebruikt worden om alledaagse burgers te controleren en te manipuleren.

Spelers ontdekken de geboorteplaats van de techrevolutie als Marcus Holloway, een briljante, jonge hacker die door de voorspellende algoritmen van ctOS 2.0 wordt beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan. Marcus’ doel is het voorgoed uitschakelen van ctOS 2.0 en daarvoor is hacken het ultieme wapen. Spelers kunnen niet alleen de infrastructuur van de stad hacken, maar tevens ieder persoon en elk apparaat dat zij bezitten, om zo onvoorspelbare momenten te creëren. Zo kunnen spelers drones, auto’s, kranen, beveiligingsrobots en meer overnemen en kunnen ze ervoor kiezen om al sluipend te hacken en geen enkele vijand om te brengen, of voor de directe aanval kiezen met veel wapens en geweld. In de grote open wereld kunnen spelers hun weg door het verkeer hacken tijdens gevaarlijke achtervolgingen in de straten van San Francisco, zich over de daken van de buurten van Oakland verplaatsen en kantoren van vooraanstaande bedrijven in Silicon Valley infiltreren.

“Ons creatief team werkt hard om een overweldigende Watch Dogs ervaring af te leveren,” aldus Dominic Guay, senior producer bij Ubisoft Montreal. “We kunnen niet wachten om spelers in Watch Dogs 2 een spannende verhaallijn met boeiende personages te bieden, meer en diepgaandere hackingopties, gevarieerde gadgets, wapens en een gloednieuwe, naadloze multiplayerervaring die zowel fans van de originele game als nieuwkomers gaat aanspreken.”

Naast de standaard game zijn er verschillende edities te pre-orderen:

  • De Deluxe Edition bevat de game, een exclusieve hoes, een kaart van San Francisco, lithografieën en het Deluxe Pack met digitale aanpassingsvoorwerpen.
  • De Gold Edition bevat de game, het Deluxe Pack en de Season Pass.
  • De San Francisco Edition met bijpassende Collector’s box bevat de game, het Deluxe Pack, de Marcus Figurine, laptopstickers met San Francisco thema, lithografieën en een kaart van San Francisco.
  • Exclusief in de Uplay Shop kunnen fans van de serie het Wrench Junior Robot Collector’s Pack en The Return of DedSec Collector’s Case pre-orderen. The Return of DedSec Collector’s Case bevat de Gold Edition en verzamelobjecten met een DedSec thema, zoals de DedSec art Marcus figurine, Marcus’ sjaal en cap replica’s en een exclusief artbook van 64 pagina’s.

Wrench Junior Robot Collector’s Pack bevat de Gold Edition en een replica van de in-game Wrench Junior robot van 20cm, die kan worden bestuurd via een app (iPhone en Android).

Spelers die één van deze edities pre-orderen, krijgen een extra missie genaamd Zodiac Killer: een copycat van de Zodiac Killer vermoordt mensen en daagt de politie uit met gecodeerde berichten. Spelers moeten deze codes ontcijferen en de moordenaar opsporen om een extra, exclusieve outfit vrij te spelen.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden