Artikel Featured Uncategorized

De meest obscure vergeten spelconsole ooit: de Nuon

Sommige consoles hebben nooit de grote massa’s bereikt wegens het uitblijven van commercieel succes. De Nuon was ontwikkeld door VM-Labs en was ontwikkeld in 2000. VM-Labs werd opgericht door Richard Miller, welke afkomstig was uit de Atari stal. Dezelfde Atari de verantwoordelijk was voor de gameconsole Atari Jaguar, een 64-bit console die echter commercieel zwaar faalde.

Nuon_DVD_player_with_game_controller

VM-Labs beweerde dat de Nuon een 128-bit systeem was. Het systeem werd geïntegreerd in een normaal werkende DVD-speler van Samsung. Hierdoor werd het apparaat gekocht door gamers en niet-gamers die wel een DVD speler wilden. Het Nuon systeem hoopte door te breken doordat bepaalde DVD’s speciale menu’s hadden voor het kunnen deblokkeren van speciale features. Sommige succesfilms zoals Doctor Dolittle 2 waren toen echte kaskrakers. Het systeem kampte echter met veel te lange laadtijden, de komst van de Blu Ray zou het systeem waardeloos maken.

imagesZ

Er zijn maar 8 verschillende Nuon-games gemaakt. Sommigen daarvan waren enkel verkrijgbaar in een protected regio system model voor Korea. De gameconsole was dus een gigantische flop…of toch niet…indien u één van de 8 originele spellen op de kop zou tikken, hebt u een fortuin in uw bezit voor verzamelaars. Game antiquariaat neemt alleen maar toe in waarde, en soms zijn er vergeten episodes in de game geschiedenis, Nuon was er één van.

index

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Featured Smartphones en Tablets Tech

Voordelige smartphones: De Huawei Ascend Mate

Goedkope smartphones: Huawei Ascend Mate Het Chinese Huawei komt ook met een zogenaamde ‘phablet’, oftewel een kruising tussen smartphone en