Super Smash Bros verbreekt Wii U records

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Teacher by day, geek by night. He holds an MSc degree in Communications and has been passionate about games since the NES was released.

Dat Super Smash Bros for Wii U een grote hit is voor Nintendo’s console, daarover is geen twijfel mogelijk. De game slaagt er zelfs in om bijna 500,000 exemplaren te verkopen in de States, voor een periode van 3 dagen. Daardoor wordt Mario Kart 8 van de troon gestoten wordt als snelst verkopende Wii U game. De game lanceert deze week ook nog voor Europa, Australië en Japan, die de verkoopcijfers ongetwijfeld nog wat de lucht in zullen jagen.

Volgens Scott Moffitt, de Nintendo of America marketing executive is het seizoen “goed begonnen, maar er is nog veel werk te doen.” Ook zou hij voor ons nog “een aantal verrassingen” in petto hebben.

Of de nieuwe Smash Bros ook het verkoopcijfer van de vorige game kan evenaren, is momenteel vrij onwaarschijnlijk. Die verkocht namelijk maar liefst 12 miljoen exemplaren, terwijl er maar een 9 miljoen-tal Wii U’s zijn verkocht.

Leave a Comment