Gaming Nieuws Wii U

Super Smash Bros verbreekt Wii U records

Dat Super Smash Bros for Wii U een grote hit is voor Nintendo’s console, daarover is geen twijfel mogelijk. De game slaagt er zelfs in om bijna 500,000 exemplaren te verkopen in de States, voor een periode van 3 dagen. Daardoor wordt Mario Kart 8 van de troon gestoten wordt als snelst verkopende Wii U game. De game lanceert deze week ook nog voor Europa, Australië en Japan, die de verkoopcijfers ongetwijfeld nog wat de lucht in zullen jagen.

Volgens Scott Moffitt, de Nintendo of America marketing executive is het seizoen “goed begonnen, maar er is nog veel werk te doen.” Ook zou hij voor ons nog “een aantal verrassingen” in petto hebben.

Of de nieuwe Smash Bros ook het verkoopcijfer van de vorige game kan evenaren, is momenteel vrij onwaarschijnlijk. Die verkocht namelijk maar liefst 12 miljoen exemplaren, terwijl er maar een 9 miljoen-tal Wii U’s zijn verkocht.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden