Kickstarter Yooka-Laylee gigantisch succes

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Jonathan is an academic researcher at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Een aantal ex-ontwikkelaars van Rare – die we uiteraard het best kennen van de Banjo-Kanzooie franchise – hebben samen een nieuwe studio opgericht en ze zijn dan ook al druk bezig met hun eerste game: Yooka-Laylee, een spirituele opvolger van Banjo-Kanzooie met een gelijkaardige stijl en nieuwe personages.

Om de game te financieren, hebben ze hun project op Kickstarter gezet. En dat bleek een gigantisch goed idee te zijn: het project staat er nog geen 24 uur op, maar ze hebben inmiddels al 920,000 pond binnengehaald van het benodigde 175,000. Een hele hoop stretch goals zijn al gesneuveld, maar als de teller van 1 miljoen pond wordt bereikt zal Yooka-Laylee tegelijkertijd verschijnen op PC, Mac, Linux, Wii U, PS4 en Xbox One. Een specifieke releasedatum is er nog niet, maar de game moet wel in 2016 verschijnen.

2ed734d7bd8f65f10545f759184fb9ed_original

Leave a Comment