Gaming PS4 Reviews Xbox One

Overcooked: The Lost Morsel DLC review

Overcooked is zonder twijfel een van de leukste co-op games die dit jaar werd uitgebracht en onlangs kreeg de game zelfs nog een fysieke retail release. Inbegrepen in die release is The Lost Morsel, een DLC-pakket met een zestal nieuwe levels en personages. Uiteraard kan je de DLC ook apart downloaden. Is The Lost Morsel even smakelijk als de game zelf? Je leest het in onze review hieronder.

overcooked_thelostmorsel_21

Zoals je in onze review kon lezen is Overcooked een fantastische co-op titel met heel wat chaos, maar op een goede manier. In de game moet je een heleboel gerechtjes klaarmaken, maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel de game ook prima speelbaar is in single player, blinkt Overcooked uit in co-op gameplay. Laten we even kijken wat The Lost Morsel te bieden heeft.

overcooked_thelostmorsel_31

Net zoals in de oorspronkelijke game hoef je van het verhaal niet ontzettend veel te verwachten, Overcooked is typisch een game die de gameplay voor zich laat spreken. The Lost Morsel is eigenlijk een dessertje die je pas na het uitspelen van de game moet proeven: de levels zijn vrij moeilijk en in lijn met de latere levels in de hoofdcampagne. Als nieuwe speler is het dus niet aangewezen om meteen in The Lost Morsel te duiken – probeer dus maar eerst de hoofdcampagne tot een goed einde te brengen.

overcooked_thelostmorsel_41

Zoals we hierboven vermeldden bevat The Lost Morsel zes nieuwe levels met zes daarbij horende personages – denk maar aan een schattige pandabeer en een dinosaurus bijvoorbeeld. De levels duren elk een aantal minuten, al is er natuurlijk voldoende reden om de levels opnieuw te bezoeken. Elke omgeving heeft ook een jungle-jasje meegekregen en de nieuwe wereldkaart kan je besturen met een helikopter.

overcooked_thelostmorsel_51

Net zoals de levels in de hoofdcampagne is het ontwerp van de jungle-missies ontzettend goed gedaan. In The Lost Morsel ga je heel wat soep, hamburgers en burritos moeten afleveren om een of meerdere sterren te behalen. De uitdagingen die je te wachten staan zijn niet min: bewegende keuken, verdwijnende potten en snijplanken die van plaats wisselen. Ook maken de stelende ratten een terugkeer en kan je in sommige levels zelf van keukenindeling verwisselen door op een knop te drukken. The Lost Morsel is uitdagend, een stuk uitdagender dan de gewone game. Dat gezegd zijn is het wel zeker haalbaar om de levels uit te spelen, al is de perfecte 3-sterren rating wellicht niet voor iedereen weggelegd.

overcooked_thelostmorsel_61

Fans van Overcooked kunnen met The Lost Morsel zes extra keukens downloaden die dankzij het jungle-thema en enkele nieuwe uitdagende twists toch wat anders spelen dan de hoofdcampagne. Hoewel zes nieuwe levels op het eerste gezicht misschien wat weinig lijkt, wil je als speler toch terugkeren om een betere tactiek toepassen om zo een hogere score te kunnen behalen. Wel jammer dat er bijvoorbeeld geen extra trofeeën of achievements inbegrepen zijn.

overcooked_thelostmorsel_71

Overcooked: The Lost Morsel DLC

Ontwikkeld door Ghost Town Games, uitgegeven door Team 17

Gespeeld op PS4, ook verkrijgbaar op Xbox One en pc.

Nu beschikaar in de retail Gourmet-editie. Digitaal verkrijgbaar vanaf 15 november 2016.

Retail reviewcode verstrekt door de uitgever. Ons reviewbeleid lees je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden