Reviews

Tales from the Borderlands Episode 1: Zer0 Sum Review

Na een hoop succesvolle games als The Walking Dead en The Wolf Among Us neemt ontwikkelaar Telltale Games ons mee naar de wereld van het Borderlands universum. In Tales from the Borderlands krijgen we de unieke Telltale gameplay voorgeschoteld met een Pandora-sausje. Maar slaagt die combinatie er ook in om indruk te maken?

Inleiding

tales-from-the-borderlands-4

[su_dropcap style=”flat”]S[/su_dropcap]torytelling is altijd een zeer belangrijk aspect van de Telltale Games, ze worden het best beschreven als interactieve verhalen. De game kent volledig nieuwe personages, hoewel fans van de Borderlands games zeker en vast enkele personen zullen herkennen. Het is handig als je een Borderlands game al hebt gespeeld, maar het is niet noodzakelijk om de game te kunnen begrijpen. Naar goede gewoonte wordt de game verdeeld in vijf afleveringen of episodes. Elke aflevering kost €5 en biedt 2 à 3u gameplay. Je kan ook een Season Pass aanschaffen voor €20.

Storytelling

Het interactieve spel laat je een hoop keuzes maken – zowel lichte als zware beslissingen – die de verdere afloop van het verhaal kunnen beïnvloeden. Jij kiest de manier hoe de personages zich gedragen en daardoor speelt niemand eigenlijk dezelfde game als jij. Op het einde van de episode krijg je je keuzes voorgeschoteld samen met een hoop statistieken.

7792873385367bb3c0ab0c

Rhys, een medewerker bij wapenfabrikant Hyperion is het hoofdpersonage in Tales from The Borderlands. Hij wordt in het zak gezet door z’n baas en besluit om samen met zijn beste vriend Vaughn wraak te nemen door een waardevolle ‘Vault Key’ aan te schaffen voor een flinke som geld. Al snel blijkt dat de deal niet erg vlekkeloos verloopt en word je geïntroduceerd met het tweede speelbare personage: Fiona. We gaan niet te veel verklappen, maar het staat vast dat de dialogen tussen Rhys en Fiona erg goed geschreven zijn en voor enkele grappige situaties kunnen zorgen. Humor is altijd een belangrijk aspect geweest van Borderlands en in Zer0 Sum komt dat ook ruimschoots aan bod. Opmerkelijk is dat de acteurs hun werk erg goed gedaan hebben. De acteurs zijn ook geen onbekenden; Troy Baker vertolkt namelijk de rol van Rhys. Aan de titel van de aflevering kan je ook afleiden dat er een geliefde oude bekende terugkeert: Zer0.

Gameplay

De beslissingen die je maakt doorheen de game zullen vooral dialogen zijn, hoewel je op sommige momenten ook meer drastische beslissingen zal moeten maken. Het valt op dat het tempo van de eerste episode van Tales from the Borderlands wat hoger ligt in vergelijking met andere Telltale games, wat ons betreft zeker geen minpunt.

Je zal ook Pandora – de plaats waar het zich allemaal afspeelt – kunnen scannen met behulp van een cybernetisch oog, Rhys bevat enkele Robot-upgrades. De relatie die je als Rhys of Fiona hebt met de andere personages hangt volledig af van je keuzes en het zal ook de volgende episode van de game beïnvloeden.

tales from the borderlands loaderbot - Google zoeken - Google Chrome

Tales from the Borderlands is geen actiegame of een shooter, maar toch zijn er enkele momenten in de game die heel wat spanning kunnen creëren. We vinden het wel wat jammer dat ‘loot’ geen groot deel uitmaakt van de game, in tegenstelling tot de gewone Borderlands games. Het belangrijkste is echter de wereld van Pandora er prachtig authentiek uitziet en het straalt een pure Borderlands-sfeer uit.

Audiovisueel

Audiovisueel is de game niet zo sterk. De animaties, personages en omgevingen zijn er vrij goed uit, maar in het spel vinden we een hoop textures terug van lage kwaliteit. De graphics van Tales from The Borderlands zijn dus zeker niet oogverblindend, maar het degradeert de unieke ervaring zeker niet. De game wordt voorzien van een zeer nette soundtrack en ook met de geluidseffecten is alles prima. Ten slotte draait de game uitstekend op de PS4 met een vloeiende en vaste framerate.

borderlands-hack-and-slash

Tales from the Borderlands Episode 1: Zer0 Sum

ontwikkeld door Telltale Games in samenwerking met Gearbox Interactive

gespeeld op PS4, ook verkrijgbaar voor PS3, Xbox 360, Xbox One, PS Vita, PC, Android en iOS

Digitale code aangeschaft door de reviewer. Ons reviewbeleid vind je hier.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

0 Comments

  1. Review | Tales from The Borderlands: Episode 3

    January 2, 2015

    […] Borderlands nog niet heeft gespeeld, stopt hier beter met lezen en verwijzen we je graag door naar onze recensie van Episode 1. De derde aflevering kan namelijk zo verschillend zijn dat je hem beter twee keer speelt: de keuze […]

  2. Tales of The Borderlands Episode 2: Atlas Mugged Review - GameTech7

    January 2, 2015

    […] Storytelling is altijd een zeer belangrijk aspect van de Telltale Games, ze worden het best beschreven als interactieve verhalen. De game kent volledig nieuwe personages, hoewel fans van de Borderlands games zeker en vast enkele personen zullen herkennen. Het is handig als je een Borderlands game al hebt gespeeld, maar het is niet noodzakelijk om de game te kunnen begrijpen. Naar goede gewoonte wordt de game verdeeld in vijf afleveringen of episodes. Elke aflevering kost €5 en biedt 2 à 3u gameplay. Je kan ook een Season Pass aanschaffen voor €20. Voor algemene info over Tales from The Borderlands verwijzen we je graag door naar onze review van aflevering 1. […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden
Featured Mobile Reviews Smartphones en Tablets

Kingdom Rush Frontiers Review

We nemen eens een kijkje naar de allernieuwste Tower Defense game van Ironhide Studios op iOS: Kingdom Rush Frontiers. Frontiers