Gaming Nieuws PlayStation

Special: PlayStation Experience 2015 Keynote Recap

Op de PlayStation Experience 2015 in San Fransisco werden heel wat aankondigingen gemaakt over aankomende PlayStation games en kregen we ook een heleboel nieuwe trailers van bestaande games te zien. Al het nieuws van de keynote vind je in onderstaande recap.

Eerste lading PS2 titels verkrijgbaar voor PS4

ps2

Deze aankondiging werd net voor de PS Experience gemaakt. Sony is momenteel druk bezig met het heruitbrengen van PlayStation 2 klassiekers op de PlayStation 4 via emulatie. De PS4-versies van de games genieten van een hogere resolutie en vaak ook een verbeterde framerate, en bieden bovendien ook ondersteuning voor trophies. Jammer genoeg zijn PS2 discs en eerder aangeschafte PS2 Classics uit de PlayStation Store niet compatibel met de PlayStation 4. Je zal ze dus opnieuw moeten aanschaffen voor een stevig prijskaartje van €14,99. Dark Cloud, Grand Theft Auto 3, GTA: Vice City, GTA: San Andreas, Rogue Galaxy, The Mark of Kri, War of The Monsters en Twisted Metal: Black kan je nu al terugvinden in de PlayStation Store.

Final Fantasy 7 PC-versie nu beschikbaar voor PS4, remake onderweg

De PC-release van Final Fantasy 7 heeft een port gekregen voor PlayStation 4 en is vanaf vandaag te downloaden. Deze versie heeft in vergelijking met het origineel verbeterde graphics en uiteraard ook trophies. De trailer voor de Final Fantasy 7 remake vind je hierboven.

Nieuwe storytrailer voor Uncharted 4

In deze nieuwe trailer van Uncharted 4 maken we kennis met de grote broer van Drake en zien we dat Naughty Dog keuzemogelijkheden heeft geïmplementeerd in de game.

Street Fighter V presenteert nieuw karakter FANG

FANG is een gloednieuw karakter in de Street Fighter franchise en zal te spelen zijn in het aankomende Streey Fighter V. FANG zal vooral gifaanvallen gebruiken om z’n tegenstanders een kopje kleiner te maken.

Battleborn beta, Penguin in een mechsuit

Ook Gearbox Software, de ontwikkelaars van Battleborn waren aanwezig op de keynote. Ze deden meer informatie over de game uit de doeken, en kondigden een unieke PS4 betaperiode aan voor het spel met een exclusief personage. Verder werd ook benadrukt dat Battleborn offline speelbaar is en een campaign mode heeft. O ja, er werd ook een penguin in een mechsuit getoond. Waarom ook niet.

Nieuwe Psychonauts game onderweg naar PlayStation VR

Double Fine brengt een standalone Psychonauts game naar PlayStation VR, slechts enkele dagen na de aankondiging voor het crowdfunded project Psychonauts 2. Het spel – dat de ondertitel in the Rhombus of Ruin heeft meegekregen – zal in 2016 verschijnen.

Hitman GO naar PlayStation platformen

Hitman GO, de kritisch geprezen mobiele game in de franchise zal haar console debuut maken in 2016 op PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Bastion, BIT.TRIP Series, Nuclear Throne en Fat Princess Adventures nu verkrijgbaar

NuclearThrone

Verrassing! Maar liefst vier nieuwe titels zijn vanaf vandaag te downloaden in de PlayStation Store, waaronder het langverwachte Nuclear Throne van Vlambeer, een nieuwe Fat Princess game en de Vita-port van Bastion.

Ace Combat 7 aangekondigd, exclusief voor PS VR

Namco Bandai heeft een nieuwe Ace Combat game getoond voor PlayStation VR en dus PS4. Sony benadrukt dat het om een exclusieve titel gaat.

Ratchet And Clank krijgt nieuwe trailer en releasedatum

‘s Werelds moedigste Lombax maakt opnieuw heel wat avonturen mee in de ‘reimagining’ van het originele Ratchet & Clank. Een nieuwe gameplaytrailer vind je hierboven, en de game lanceert op 12 april. Twee weken later zal ook de langspeelfilm op het witte doek verschijnen.

100 Foot Robot Gold aangekondigd, exclusief voor PS VR

Golfen met mechs? Waarom niet moeten ze gedacht hebben bij ontwikkelaars No Goblin, want in deze game kruip je in de cockpit van gigantische mechs die een potje golf willen spelen, al lijken ze daarbij weinig rekening te houden met de veiligheid van de nabije omgeving.

Destiny krijgt Sparrow Races

Spelers van Destiny: The Taken King mogen volgende week een nieuwe multiplayermode verwachten waarin je het met andere guardians opneemt in Sparrow Races. Vanaf 8 december zal Destiny een heuse Sparrow Racing League bevatten.

Ni No Kuni 2 aangekondigd

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch krijgt een vervolg, en de aankondigingstrailer voor Revenant Kingdom vind je hierboven. Een releasedatum blijft voorlopig nog in het ongewisse.

Golem aangekondigd voor PS VR, van de makers van Destiny en Halo

Een relatief nieuwe studio Highwire Games bestaande uit veteranen die gewerkt hebben aan Destiny en Halo kondigt het spel Golem aan, een titel die speciaal werd gemaakt voor Virtual Reality.

ASCII-gevechten in Brutal

De nieuwe studio Stormcloud Games brengt haar debuuttitel Brutal exclusief uit voor PlayStation 4. Het spel speelt zich volledig af in een ASCII-omgeving en is op z’n minst uniek te noemen.

Epic Games onthult Paragon

Er komt een nieuwe MOBA aan van Epic Games: Paragon. De game zou vooral Third Person actie bevatten en zal ergens in 2016 verschijnen voor PC en PS4.

Jonathan Maes

Jonathan Maes

About Author

Jonathan is a research manager at Howest University of Applied Sciences, with an MSc in Communications & New Media under his belt. When he's not busy with research, he moonlights as an IT consultant and indulges his lifelong love of gaming. (Pro tip: he's a fan of the NES.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Featured Gaming Steam

Alles over Steam OS

2014 moet het jaar worden van Steam OS en de Steam Machines worden. Maar wat is Steam OS nu precies?
Gaming Reviews Tech

AVerMedia Game Capture HD

  Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden