Tweedehands exemplaren TES: Online werken niet (update)

Jonathan Maes
Written By Jonathan Maes

Teacher by day, geek by night. He holds an MSc degree in Communications and has been passionate about games since the NES was released.

The Elder Scrolls: Online – de open-world MMO game van Bethesda – is al een tijdje uit op PC maar maakt in juni haar opwachting op de huidige generatie consoles. Jammer genoeg is er over die versie net minder positief nieuws gekomen.

Tweedehands exemplaren van The Elder Scrolls: Online zullen namelijk nutteloos zijn, aangezien er in de doos een voucher zit die je moet inwisselen en geldig is voor slechts één account. Een familielid mee laten spelen op hetzelfde exemplaar zal dus niet gaan, en tweedehands verkoop is hierdoor ook uitgesloten. Dit werd bevestigd op het officiële forum van TES: Online.

Niet echt consumer-friendly dus, dit ruikt zelfs heel erg naar de originele plannen van de Xbox One. Ondanks het feit dat het om een MMO gaat, zijn deze praktijken van Bethesda allerminst gebruiksvriendelijk.

UPDATE: Bethesda heeft haar eerdere comment over het gebruik van een CD Key tegengesproken en meldt dat je de consoleversie gewoon kan doorverkopen. Goed nieuws dus!

Leave a Comment